Kul att se 40 personer från 13 olika organisationer

Den 17 mars hölls den första delen i seminarieserien kring Öppna data Värmland. Temat för dagen var Öppna data – grundläggande kunskap och förståelse lockade drygt 40 personer från 13 olika organisationer för att lära sig grunderna i öppna data.

Pia Karlsson tf. Länsråd, Länsstyrelsen Värmland hälsade välkomna och betonade vikten av att prioritera arbetet med öppna data i den egna organisationen. Jenny Brodén, Karlstad kommun introducerade begreppet öppna data och visade på exempel på vilka tjänster som kan skapas av tillgången av den öppna datan. Karina Aldén, Finansdepartementet presenterade regeringens mål och utgångpunkter med förvaltningspolitiken och med digitaliseringen samt vilka skyldigheter myndigheter har att arbeta med öppna data enligt PSI-lagen. Karina betonade också öppna datas betydelse för verksamhetsutveckling.

Maria Frisk, Kommunalråd (MP), Karlstadskommun avslutade seminariet berättade varför hon tycker att det är viktigt att prioritera arbetet med öppna data och hur Karlstads kommun arbetar med frågan i dagsläget

Filmat från seminariet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s